Riisipeltoja ja palmupuita



Eilen siirryttiin Denpasarista Ubudiin, katottiin netistä äkkiä jonku hotellin osoite mihin pyydettiin taksikuskia meidät heittämään. Vähän suhailtiin ristiin rastiin, ei kuski oikein tienny mihin oltiin menossa, eikä meilläkään ollu mitään hajua minkälaiseen paikkaan oltiin menossa. Matkalla alkoi satamaan kaatamalla vettä ja ajeltiin yhä pienemmillä ja pienemmillä teillä keskellä metsiä ja riisipeltoja. Lopulta osuttiin kuitenkin oikeaan paikkaan, tyypit hyppeli sateenvarjojen kanssa avaamaan taksin ovia ja kantamaan meidän rinkkoja hotellille.


Huomattiin, että tää onkin joku villa systeemi ja kaukana meidän halutusta budjetista, mutta päätettiin kuitenki nyt jäädä jouluaaton kunniaks tähän yhdeksi yöksi. Siisti kivasti sisustettu huone ja kaunis uima-allas tossa pihalla ja riisipelto/viidakkomaisema ympärillä. Hintaan kuuluu kuljetus edes takasin Ubudiin sillon kun halutaan, kun tää paikka on sen verran syrjässä. Käytiin Ubudissa syömässä ja ostamassa hedelmiä ja palattiin auringonlaskun aikaan takas villalle. Oli melkosen nätit näkymät kun aurinko laski riisipeltojen ja palmujen taakse... ilta makoiltiin sängyllä syöden hedelmiä ja kuunnellen sirkkojen siritystä ja sammakoiden kurnutusta. Hetki istuskeltiin ulkona kuutamossa altaan reunalla jalkoja huljutellen ennenku möngittiin nukkumaan.




Nyt joulupäivänä herättiin aamulla suht aikasin nautiskelemaan maisemista ja lämmöstä uima-altaalle kera kookospähkinän. Mun ensimmäinen kookospähkinä ikinä! Hihii. Aikasemmilla lyhkäsemmillä reissuilla oon kirjottanu matkapäiväkirjaa jokaisesta päivästä, niitä on tosi mukava lueskella sit jälkikäteen kun muuten tuntuu et unohtuu puolet... mut nyt mulla ei oo mukana paperista päiväkirjaa, joten tää blogi toimittaa sen virkaa. Kirjottelen aina sillon kun jotain kirjottamisen aihetta on, ja jos se netti sattuu olemaan käytössä. Tammikuusta alkaen netti on ainakin vakituisesti käytössä, kun päästään muuttamaan meidän omaan villaan.




Nyt vaihdetaan hotellii, lähdetään etsimään Ubudin keskusta-alueilta jotain vähän järkevämmän hintasta majotusta ja tarkotus ois myös lähtee käymään monkey forestissa kattelemas apinoiden elämää jos sää sallii. Takas liikenteen meluun siis. Tää yksi yö täällä riisipeltojen keskellä oli hyvin rentouttava... not bad. Tämmönen joulu tänä vuonna.

- Outi

Loppuun vielä muutama kuva, ensimmäisessä meidän jouluateria : D





Oikein mukavaa joulua kaikille tutuille ja tuntemattomille! : )

0 comments:

Post a Comment