Kotiinpaluu


Hupsiis, en oo jaksanu millään päivittää tätä blogia enää... mut pitäähän mun tänne muutama vaihdon jälkeinen kirjotuskin väsätä niin saan blogin päätökseen.

Toukokuun viimeisenä päivänä meillä lähti Balilta lento takaisin kohti Suomea, lentoreitti kulki välillä Bali-Singapore-Frankfurt-Helsinki-Joensuu. Neljän lennon ja yli vuorokauden kestäneen matkustamisen jälkeen oltiin vihdoin ja viimein perillä kotona. Kaikki lennot sujui suht nopeesti ja mukavasti, paitsi Singaporen lennolla oli lähtiessä inhottavaa turbulenssia joka nostatti mullakin kylmän hien pintaan. Hassua, että mitä enemmän tulee lennettyä niin sitä enemmän oon alkanu inhoomaan sitä... Niin ja Laurin kitara matkusti kaikilla neljällä lennolla mukana käsimatkatavaroissa ilman mitään ongelmia tai lisäkuluja :)


Joka tapauksessa, Suomessa ollaan ja tuntuu oudolta ajatella että 3 kuukautta sitten oltiin vielä reissussa...onneks täällä oli helteet silloin kun tultiin niin ei tullu kauhee shokki lämpötilaerosta :D Aika lämpimät ilmat täällä on muutenkin nyt ollu joten ihan on kelvannu  kesää vietellä :) Mutta täytyy sanoa että kyllä mulla on Balia ikävä, tai oikeestaan enemmän sitä elämäntyyliä siellä, eli rentoo "opiskelua", luksuskämppää, lämmintä säätä, kivoja ihmisiä, halpaa ja hyvää ruokaa, skootteriajeluja ja sitä että viikonloppuna saatto lähtee käymään vaikka Singaporessa tai Jakartassa tai Gileillä jne. Vaikka Bali ei ollu Laurille ja mulle sellanen paikka minne haluttas matkustaa välttämättä uudelleen turistina, ollaan kuitenki todella tyytyväisiä siihen että päätettiin lähtee ja päästiin näkemään niin paljon kaikkee ja kokemaan uusia asioita.

                                                                                Suomalaista suomaisemaa...

Kirjotan vielä myöhemmin postauksen liittyen vaihdon kustannuksiin ja hintatasoon Balilla, itseeni ainakin aikoinaan se kiinnosti kun mietin kuinka paljon rahaa pitäs saada koottua kasaan ennen vaihtoon lähtöä. Kyselkää ihmeessä jos joku asia mietityttää, vastaan mielelläni jos vaan osaan :) Loppuun vielä pari kuvaa, ensimmäinen kesäisestä Suomesta josta on enää muisto vain...





- Outi

2 comments:

  • Anonymous | 14 December 2013 at 04:22

    Voi miten hyvän blogin löysinkään! Mahtavia valokuvia ja loistava kirjoittaja! Luin koko blogisi parissa illassa ja kauhea matkakuume iski päälle! Haluaisin tietää mitä menitte Balille opiskelemaan, yleisiä kustannuksia ja lisätietoja/ vinkkejä matkan toteuttamisesta. Olen itsekkin opiskelija, ilmeisesti samanikäinen kuin sinä, mutta vaihdon sijaan omatoimimatka kiinnostaisi enemmän (vaikka vaihdon kautta rahoitus hoituisi aika paljon helpommin...). Vastaile kun ehdit! :)

  • Outi | 17 December 2013 at 23:01

    Kiitoksia paljon, hienoa että eksyit tänne ja sait mun jutuista jotain irtikin :D Mulla on tarkotuksena ollu kirjottaa yksi postaus liittyen just noihin matkakustannuksiin sekä kustannuksiin Balilla + vinkkejä kivoista paikoista Balilla ym... on vaan vähän venähtänyt enkä oo vielä saanut mitään aikaiseksi, mutta yritän nyt mahdollisimman pian saada sen tehtyä tänne.

    Balille lähdettiin opiskelemaan niitä kursseja joita Asia Exchangen kautta pääsee opiskelemaan, eli Indonesian kieltä, historiaa ja kulttuuria, sekä Kaakkois-Aasian taloutta ja lakia. Lisäksi oli mahdollisuus ottaa viel Indonesian kirjallisuus -kurssi mut se me jätettiin pois. Noihin muihin sun kysymyksiin yritän vastata siinä seuraavassa postauksessa, kysy toki lisää sit vielä jos jäi joku mietityttämään! :)

Post a Comment