Lombok


Tässäpä heti perään toinen postaus niin ei tarvitse ravata etsimässä wifii ympäri ämpäri kaupunkii. Näin pitkä taukokin kun on ollut niin saatte kerralla vähän enemmän luettavaa.

Siispä, sunnuntaina 19.5. hypättiin aamulla paikalliseen veneeseen, joka kuljetti meidät Gili Trawanganilta Lombokille hintaan 10 000 rp. Vene jätti meidät Bangsaliin ja siellä pällisteltiin hetki karttaa ja mietittiin mihinkä suuntaan sitä oikein lähtis. Oltiin kuultu kehuja Lombokilaisesta paikkakunnasta nimeltä Kuta (jolla ei ole nimensä lisäksi mitään muuta yhtäläisyyksiä Balin Kutaan) joten etsittiin itsellemme auto ja kuski, joka pitkän taistelun jälkeen suostui kuskaamaan meidät Bangsalista Kutalle Etelä-Lombokille hintaan 150 000rp.

Automatka kesti alle 2 tuntia ja meni nopeesti kauniita maisemia ihaillen, nähtiin matkalla taas apinoitakin. Perille päästyämme vuokrattiin ensitöiksemme skootteri ja lähdettiin sitten etsimään potentiaalista majapaikkaa. Ensimmäinen yö vietettiin Diyah Homestay nimisessä paikassa kun yks yö siellä makso vaan 80 000rp ja sisälsi aamiaisen.





Vietettiin tuolla Kutalla noin viikko, ja loppuaika siellä asuttiin balilaisten pitämässä G.R Housessa mistä pulitettiin 150 000rp yöltä, mut hintaan kuulu aamiaisen lisäksi myös uima-allas. Niin ja törmättiin heti toisena päivänä Kutalla erääseen AE-vaihtariin jonka kanssa hengailtiinkin sit siellä aika paljon.






Viikko kului aivan liian nopeesti ja mie oisin halunnu jäädä tutkimaan vielä lisää Lombokia... tuo Kutan alue oli aivan uskomattoman kaunista, vuoria, kukkuloita ja paaaaljon puhtaita valkoisia rantoja. Tuon vajaan viikon aikana kiipeiltiin useille kukkuloille ihailemaan maisemia ja löydettiin tiemme toinen toistaan kauniimmille rannoille... ja syötiin hyvin! Lombokilla oli tosi halpaa, tuoreet hedelmämehut maksoi parhaimmillaan 5000rp ja esimerkiksi tuore grillattu kala kasviksien ja riisin kera vain 25 000-35 000rp riippuen kalan koosta. Useana iltana käytiinkin yhdessä meidän vakkariwarungissa syömässä kalaa, nam! Siellä sai vielä jälkiruuaksi hedelmiä jokaisen aterian yhteydessä. Tosin löytyy tuoltakin tietty sellasia ravintoloita missä hinnat on paljon korkeemmalla, etenkin siinä heti Kuta beachin viereen rakennetuissa paikoissa.



 Mawun beach





Perjantaina lähdettiin matkaamaan Kutalta takas Balille, fast boat lähti takas Padangbaihin paikasta nimeltä Teluk Nare ja sinne päästäksemme päädyttiin maksamaan sama summa kuin Kutalle Bangsalista tullessakin.

Nyt meillä on enää about 3 päivää täällä ennen kuin lento lähtee perjantaina kohti Suomea... yhteensä 4 eri lentoo ja sitten ollaankin perillä Joensuussa. Hoidellaan täällä viimehetken ostoksia ja Lauri panikoi saako se vietyyn kitaransa käsimatkatavaroissa Suomeen. Tänään käytiin ostamassa siihen kova kotelo joten jos se ruumaan päätyy niin säilyy kenties jopa ehjänä perille. Noh, perjantainahan se sitten selviää.... Kattelin että Joensuuhun lupaillaan kivoja hellelukemia sille päivälle kun tullaan, jeee :)


- Outi

4 comments:

  • Anonymous | 28 May 2013 at 16:06

    Aww, ihan kuin Odessan vaavit, vähän vanhempia vaan.

    - laura

  • Anonymous | 8 August 2013 at 02:17

    Hei! Olen suunnittelemassa matkaa Balille joulukuussa 2013 viikoilla 50 ja 51. Toiset nettisivustot varoittelevat jatkuvista rankkasateista ja toisilta sivustoilta saa käsityksen, että sateet tulevat lähinnä iltapäivisin ja öisin rankkoina mutta lyhyinä kuuroina. Miten itse koitte sadekauden siellä? Silmäilin joulu-helmikuulta blogitekstejänne ja ainakin kuvat näyttivät ihan mukavilta :). Muutenkin kiva blogi! Kiitos jos ehdit vastata kysymykseeni.

  • Outi | 11 August 2013 at 21:22

    Moi! Me ei koettu sadekautta mitenkään ongelmalliseksi, viime joulukuussa meidän aikaan sateet tuli aina myöhään illalla/yöllä joten päivistä sai monesti nauttia täysin ilman sateita. Muutamaan otteeseen sateli päivisinkin lyhyitä kuuroja, ja oli sellainenkin päivä jossa kuuroja tuli useaan otteeseen pitkin päivää. Eli vähän vaihtelee, mutta sateet ei ainakaan meidän menoa haitanneet! Toivottavasti sinunkin matkalle sattuu paljon aurinkoisia päiviä :)

  • Anonymous | 24 August 2013 at 22:53

    Paljon kiitoksia vastauksestasi. Ajattelinkin juuri tänään tehdä lentolippujen varaukset. Jee! Toivotaan hyviä kelejä, mutta ei se sadekaan vaarallista ole :).

Post a Comment