4 days in Singapore


Viime maanantaina meillä oli ensimmäinen koulupäivä, tosin sekin pelkkää orientaatioo. Meidän yliopiston kampus sijaitsee Jimbaranilla Balin eteläniemekkeellä, ihan vasta valmistuneessa rakennuksessa. Kaikki aikaisemmat opiskelijat on ilmeisesti ollu aina Denpasarissa. Ite oisin ehkä mieluummin sijainnin perusteella ainakin käyny mieluummin Denpasarissa, mut ei tuokaan matka paha oo. Noin puoli tuntia menee skootterilla suuntaansa.


Orientaatiopäivät ois jatkunu vielä tiistaille, mut valitettavasti minä ja Lauri ei päästy paikalle enää koska meillä oli varattu lennot Singaporeen ti-pe. Lähettiin siis Singaporeen metsästämään nyt niitä opiskelijaviisumeita jotka meillä jäi saamatta Suomessa postisotkun takia... meillä oli ajatuksena joka tapauksessa käydä tsekkaa Singapore joten yhdistettiin nyt viisuminhaku neljän päivän lomailuun siellä. Viisumin haku oli tosi helppoo, täyttää vaan oikeet paperit ja toimittaa ne oikeeseen paikkaan, sitten 2 päivän päästä passi oli haettavissa viisumin kera samasta paikasta mihin sen aikasemmin toimittikin. Vähän räpellettiin ja saatiin melkein halvaus kun puuttu yks paperi ja ei oltu varmoja keretäänkö saada sitä ajoissa mut loppu hyvin kaikki hyvin!

 (Jimbaranin kampusalue)

Singapore oli postiivinen ylläri, mitään muuta ikävää sanottavaa ei oo kuin hintataso. Halvempihan se on ku Suomi, mut varmaan yks kalleimmista Aasian maista kuitenkin. Singaporessa on neljä virallista kieltä, joista yks on mandariinikiina. Meille tuli kauheen kotonen olo kun joka puolella höpötettiin kiinaa ja kaikki kyltit oli myös kiinaksi... ravintoloissa ruokien ja juomien tilaaminen onnistui kiinaksi ja vielä oman osansa tuttuun kiinalaiseen tunnelmaan toivat reikävessat. Lauri loisti kuin naantalin aurinko ensimmäisen oikeen kiinalaisen ruoka-annoksen saadessaan ja päästyään höpöttämään vähän kiinaa.




 

Mitäs muuta Singaporesta... meidän hotelli oli Sims Avenuella jonkun neljän-viiden metropysäkin päässä keskustasta tosi kivalla alueella (= paljon hyviä ruokapaikkoja). Neljän päivän aikana käytiin pyörimässä Chinatownissa ja Little Indiassa, shoppailtiin Orchard Roadilla ja eksyttiin älyttömän isoihin ostoskeskuksiin monta kertaa (tuntu että ne jatkuu maan alla loputtomiin!). Käytiin kattoo myös The Hobbit vihdoin ja viimein, oli aika mahtava kokemus järkyttävän isolta leffakankaalta tuijottaa sitä HFR 3D versiona.




Viimeisenä päivänä käytiin vielä pyörähtää Sentosa islandilla Singapore ocean worldissa ja Siloso beachilla. Nätti ranta oli, eikä sillä hetkellä ollu ketään muita siellä kuin minä ja Lauri koska vesisade oli ajanu kaikki pois.



Nyt ollaan takas kotona Balilla, Lauri taas perus puuhissaan keittiössä kokkaamassa kanakeittoo. En jaksa kirjotella enää enempää, liian kuuma ja istun huonossa asennossa ja kaiken lisäks on vielä nälkäkin. Siispä syömään : ) Lisää kuvia löytyy täältä.

- Outi

0 comments:

Post a Comment