Nasi goreng överit


Viime aikoina ollaan pyritty vähän lisäämään vaihtelua meidän ruokailuun, on ollu aika riisin ja nuudelintäytteistä pöperöö nimittäin. Nasi gorengit on aika perusruokaa ollu mie gorengin lisäksi... Sillon tällön nasi campurii. Nasi tarkottaa riisiä ja mie on sit se nuudeli. Noi on kuitenkin kaikkein halvimpia annoksia mitä löytyy, ja ei maussakaan mitään vikaa ole. Hinnat hyppelee täällä alle eurosta muutamaan euroon, riippuen missä päin Balia ollaan ja minkälaisessa paikassa syöt.

Muutama päivä sitten Sanurissa törmättiin Smörgås-nimiseen ravintolaan ja päätettiin pyörähtää siinä vähän irrottautumassa riisistä ja nuudeleista. Ainiin ja syötiinhän me yks päivä pitakebabit! Mut niin tosiaan tuol Smörgåsis Lauri otti kreikkalaisen salaatin ja mie lusikoin naamaani gazpacho-keiton mikä tarjoillaan kylmänä. Oli aika nappi osuma siinä kuumuudessa :)


Uutena vuotena ei sen kummempia tehty kun syötiin hyvää meriruokaa, snapper fisuu ja isoja katkarapuja. Muutamia raketteja katottiin rannalla ja lähettiin sit hotellille päin kun Laurille tuli vähän huono olo meneillään olevasta lääkekuurista johtuen... mie kävin vielä yöllä kuutamouinnilla altaassa rakettien paukkeessa. Keskiyöllä meidän dormissa heräs kyllä jokaikinen siihen tajuttomaan paukkeeseen mikä sillon alkoi, kuulosti ihan siltä että ois eksynyt jonnekin sotatantereelle... mut nähty ei mitään, tyydyttiin kuvittelemaan pään sisällä ne väriloisteet.


Vuoden ensimmäisenä päivänä päätettiin pyörähtää Denpasarissa hakemassa hedelmiä ja museovierailulla, mut suurin osa ajasta meni katoksessa seisoskellessa ja odotellessa sateen loppumista. Niin ja se museohan oli tietenkin kiinni uudenvuodenpäivänä... mut siinä vieressä oli joku pieni temppelialue mikä käytiin kiertää. Ja saatiin sentään niitä hedelmiä! Löydettiin muutenkin hyvät mestat mistä saa mausteet, vihannekset ja muut kokkailutarpeet. Lauri osti sieltä parilla eurolla hedelmäveitsenkin itselleen. Niin ja ostettiinhan me muuten sateenvarjokin, mut sade lakkas heti kun sain sen auki.


Tänään siirryttiin Sanurista Kerobokaniin, tää on aika lepposan olonen paikka. Vähän rauhallisempaa ja maaseutuu ympärillä, täällä ois ihan kiva asua. Tän huoneen hintaan kuuluu aamupalan lisäksi myös skootteri, kätevää! Käytiin ajelemassa jossain surffirannalla ja takas tullessa torilla hakemassa hedelmiä, litsejä ja mangustineja (selvitettiin nyt mikä sen herkullisen banaanimansikka-hedelmän oikee nimi on). Nyt hengaillaan täällä huoneessa ja sulatellaan vatsoja sen aikaa että jaksaa illalla taas lähtee syömään jonnekin...hehe. Tossa lähellä on kivanolonen Coco Loco -baari missä vois myös käydä pyörähtää. Ainiin ja tavattiin tänään myös osa meidän kämppiksistä kun käytiin kattoo meidän tulevaa villaa Seminyakissa niitten kans. Varmaan perjantaina jo päästään muuttamaan sinne, ihanaa että saa vihdoin tyhjentää ton rinkan jonnekin ja asettua aloilleen ilman et täytyy koko ajan kaikkien kamojen kanssa raahautua paikasta toiseen takseilla ja bemoilla. Seminyakin alue ei oo kyl yhtään niin mukava ku esim tää Kerobokan, mut se on lähempänä kouluu ja siitä helpommin pääsee liikkumaan eripuolille... ja skootterillahan pääsee :)


Eilinen ja tää päivä on ollu sateinen, pikku hiljaa tää sadekausi alkaa näyttää merkkejä itestään. Meidän villanvälittäjä sano et sään puolesta helmikuu on ikävin, saa nähä mimmoset myrskyt lykkää niskaan.. mut eiköhän se aurinkokin välillä pilkahtele kuivaamaan sen minkä on kastellutkin.

- Outi
 

0 comments:

Post a Comment