Road trip part. 3


Aikaisemmin viime viikolla lähdettiin vuorostaan Niinan ja Päivin kanssa kiertämään Balia skoottereilla. Päivi hommas Suomessa jo kansainvälisen ajokortin joten meidän liikkuminen onnistui kätevästi ja halvasti, sillä yksi litra bensaa maksaa täällä 4500 rupiaa, mikä on euroissa alle 40 senttiä...

Tuliaisia Suomesta

Lauri tilas meille vähän mehuja...

 Maisemaa matkan varrelta

Aloitettiin meidän retki keskiviikkona heti koulun jälkeen, ja ensimmäisenä suuntasimme kohti kolmea järveä Keski-Balilla. Ehdittiin perille hyvin ennen auringonlaskua ja löydettiin majoituskin yhdestä kylästä minkä nimeä en ikävä kyllä juuri muista. Käveltiin vähän ympäristössä ja käytiin syömässä, iltapalaksi ostettiin vielä herkulliset friteeratut banaanit suklaan ja juuston kera mitkä mussutettiin hotellilla ennen nukkumaanmenoa.



Aamulla lähdettiin jatkamaan matkaa ja pysähdyttiin lake Bratanilla ja Pura Ulun Danu Bratan temppelillä. Muistaakseni piti maksaa 30 000 rupiaa /hlö päästäkseen katsomaan tuota kyseistä temppeliä, joka myös koristaa 50 000 rupian seteliä. Temppeliltä jatkettiin matkaa Gitgit vesiputoukselle, jonne ei onneksi tarvinnut kävellä kovin kauaa (kyllä, olen niin laiska) eikä niin pöpelikössä kuin viime kerralla.

 Pura Ulun Danu Bratan


 Gitgit waterfall + Lauri


Vesiputoukselta jatkettiin matkaa Singarajaan jossa pysähdyttiin syömään, ja sen jälkeen huristeltiin vuoristoreittiä pitkin mount Baturin ja Abangin ohi kohti Ubudia. Matkalla pysähdyttiin vielä lähellä Kubua sijaitsevassa perinteisessä kylässä. Ubudiin ehdittiin illaksi ja käytiin seuraavana aamuna siellä shoppailemassa tuliaisia ja omia ostoksia. Ubud marketilla on tosi hankalaa joiltain myyjiltä saada hintoja tippumaan normaalille tasolle, aivan liikaa turisteja hengailee sielläkin... Denpasarissa saa paljon pienemmällä vaivalla hyvän hinnan. En ees ymmärrä miten ne myyjät siellä Ubudissa kehtaa pyytää jostain rätistä esimerkiksi 500 000 rupiaa vielä väittäen sitä 100% silkiksi :D Pitäkööt rättinsä, pyh.

 Ubud market


 Pengliburan bangli - traditional village


Ubudin jälkeen tosiaan jatkettiin matkaa sit Sanuriin ja siitä Lembonganille mistä jo kirjoitinkin. Vaikka tytöt oli täällä vain viikon, kerettiin nähdä tosi paljon kaikenlaista. Toivottavasti te myös olitte tyytyväisiä Niina ja Päivi reissuunne :) Kiitämme suuresti kun tulitte käymään sieltä asti, nähdään taas kesällä!


Nyt tällä viikolla meillä on pelkästään tenttejä, 4 on jo takana ja 2 vielä edessä. Sen jälkeen alkaa loma ja palataan koulun penkille vasta 1. huhtikuuta... onhan tuo koulunkäynti niin rankkaa ollutkin että loma tulee todellakin tarpeeseen, hehee.

- Outi


0 comments:

Post a Comment