Lembongan island


Viime kerrasta onkin jo vähän aikaa, mut nyt tulee taas kaksi postausta putkeen. Viime viikonloppuna lähdettiin käymään Niinan, Päivin sekä Laurin kanssa tuossa viereisellä Lembonganin saarella. Lähdettiin sinne Sanurista, eikä matka saarelle kestä kuin puolisen tuntia jos ottaa speed boatin. Speed boat maksaa 150 000 rupiaa ja hidas, paikallinen botski muistaakseni 80 000 rupiaa. Me päädyttiin ottamaan molempiin suuntiin speed boatit, mukavampi silleen ja säästettiin samalla myös aikaa.


 
Lembongan oli todella positiivinen ylläri, kaunis ja ihanan leppoisa pikku saari. Kirkas, turkoosi meri joka puolella eikä liikennettä paljoakaan. Vene jätti meidät mushroom bayhin, josta käveltiin vähän matkaa eteenpäin kunnes päätettiin vuokrata skootterit ja ajettiin niillä toiseen kylään ja otettiin sieltä homestay majoitus. Todella siistit huoneet eikä hinnallakaan pilattu, vähän päälle 100 000 rp yö. Samaisesta paikasta vuokrattiin seuraavaksi aamuksi myös snorklausretki joka maksoi 150 000 rp sisältäen venekuljetuksen, kamppeet ja 3 eri snorkkelispottia.






Niina ja Päivi ei ollu kumpikaan aikaisemmin snorklannut joten oli tosi kiva että kerettiin käydä tutustumassa myös vedenalaiseen maailmaan :) Sääkin helli meitä koko matkan ajan, aurinko paistoi lähes kirkkaalta taivaalta ja oli välillä ehkä vähän liiankin kuuma. Lauantaina takaisin tullessa alkoi satamaan kaatamalla vettä heti kun lähestyttiin Balia... mut ei onneksi kestänyt kauaa.

Itse tykkäsin Lembonganista tosi paljon, mielelläni menisin käymään toistekin. Vain niin lyhyen matkan päässä ja pääsee todella pakoon tätä Etelä-Balin hektistä elämää... saya suka sekali.


 Merellä meitä vastaan meloi nainen ja koira surffilaudan päällä
(tuossa kohdassa muuten oli syvää, vaikka pohja näkyykin!)


Snorkkeloimassa @ Crystal Bay

- Outi

3 comments:

Post a Comment