East Bali


Viime keskiviikkona lähdettiin Laurin ja Henkan kanssa skoottereilla ajelemaan kohti Ubudia. Lähdettiin joskus viiden-kuuden aikaan ajelemaan, ja päästiin perille juuri auringonlaskun jälkeen. Oltiin Ubudissa yksi yö, käytiin aamulla monkey forestissa mutta se reissu jäi lyhyeksi sillä alkoi satamaan kaatamalla vettä niin tuli kiire sieltä pois. Lisäksi käytiin vähän shoppailemassa Ubudin torilla, löytyi sormusta ja lasinalusta ja vähän vaatettakin. Alla riisipeltomaisemia Ubudin läheltä:


Tärähtäneitä ihmisiä sushilla Ubudissa

Ubudista matka jatkoi kohti Kintamania ja Lake Baturia, minne ajeltiin kivoja maisemia pitkin. Tie nousi yllättävän korkealle ja huomattiin ajelevamme pilvessä samalla kun vettä tihutti niskaan. Voin sanoa että oli aika kylmä! Mut onneks meillä oli sadetakit jotka lämmitti :)

 Batur-järvi ja Abang vuori
 Mt. Batur
Pientä välipalaa vuorilla...

Seuraavaksi yöksi mentiin Batur -järven rannalle pieneen kylään, siellä ei maksanu yksi hotelliyö kuin 100 000 rupiaa meiltä kolmelta. Mitään sen kummempaa tekemistä siellä ei kuitenkaan ollu, sellaset kuumat altaat ois kyllä löytyny mut ei me jaksettu mennä niihin lillumaan. Ajeltiin skoottereilla ympäriinsä, ihailtiin maisemia ja jatkettiin taas aamulla matkaa.



Hindutemppeli

Vuorilta alas tullessa oli todella, todella kauniita maisemia! Palmumetsää, vuoria (yllätys yllätys) ja kaukana horisontissa kimmelsi meri... eikä muuta liikennettä ollut lähes lainkaan. Matkan varrella ysähdyttiin Amlapurassa syömään ja jatkettiin siitä Candidasaan yöksi, mikä kyllä oli virhe sillä siellä ei oo yhtään mitään tekemistä tai nähtävää.. Yksi iso katu jonka varrella on pelkästään turisteille rakennettuja ravintoloita ja hotelleja. Aamulla käytiin kuitenkin siellä snorklaamassa ja oli tosi kaunista! Ihan erilainen kuin missä aikaisemmin ollaan käyty, sillä korallin muodot vaihteli suuresti ja oli todella isojakin korkeuseroja niissä. Kaloja ei ollut ehkä niin paljon kuin edellisissä paikoissa, mutta nähtävää riitti silti :) Eikä maksanut taaskaan kuin sen 100 000 rupiaa eli 8e per henkilö.


Candidasasta jatkettiin lauantaina matkaa snorklailun jälkeen kohti kotia, todella nopsaan ajoi tota rantatietä skootterilla. Eilen sunnuntaina käytiin hakemassa Niina ja Päivi lentokentältä ja nyt ruvetaan kohta yhdessä kokkailemaan joku herkullinen illallinen meille sillä tänään on Henkan viimenen päivä Balilla.

- Outi

0 comments:

Post a Comment