Rantaelämää


Joo semmonen oli Laurin postaus viime päiviltä. Katellaan millon se jaksaa seuraavan kerran innostua moiseen hommaan, jos jaksaa. Mie nyt jatkan ranta-aiheisella tekstillä, ei muuten oo sadekausi näyttänyt merkkiäkään itsestään aikoihin! Tukalan kuuma alkaa olla kun ei oo satanu päiväkausiin, mutta en valita :) Onhan sentään allas meitä viilentämässä.

Viime viikolla Lauri kävi toista kertaa surffaamassa tossa Seminyakin rannalla muutamien muiden vaihtareiden kanssa, mie tyydyin tällä kertaa vaan katselemaan sitä touhua rannalta käsin ja lueskelemaan kirjaa varjon alla aurinkotuolissa.


 

Rantabaari La Plancha

 
Sunset @ beach Seminyak

Nyt viikonloppuna meillä oli tarkotus lähtee käymään jossain kauempana, mutta mulle iski taas kerran flunssa joten aateltiin että ehkä parempi jäädä lepäilemään ja siirtää reissut seuraavalle viikolle. Eilen makoilin vaan villalla ja katoin illalla leffaa, Lauri ja muutama muu lähti Jimbaranille toisten tyyppien villalle juhlimaan. Toivottavasti tää flunssa menis nopsaan ohi, ei paljoo huvittais näin tukkoisilla fiiliksillä istua koulunpenkillä...

Tänään ehdotin olostani huolimatta Laurille että lähettäs kattomaan Jimbaranin rantaa, minkä ohi ollaan pari kertaa ajettu kalatorille mennessä. Ajeltiin sinne paahtavassa kuumuudessa ja istahdettiin rannalle tarkkailemaan maisemia ja paikallisia ihmisiä. Kaunis ranta, vaaleaa hiekkaa ja jotenkin paljon lepposampi kuin esim. Seminyakissa. Eikä ollu yhtään tyrkkyjä kaupustelijoita. Lauri bongas maissikärryn ja kävi sieltä hakemassa itelleen herkun, joka maksoi 5000 rupiaa. Ite kävin myös pari kertaa viilentymässä meressä (Lauri ei ottanu ees uimahousuja mukaan), ja olipa hyvä ranta myös uinnin kannalta! Pitkälle matalaa eikä häiritsevän isoja aaltoja, me like.





Jimbaranin ranta on ehkä tunnetuin kalaravintoloistaan, missä iltaisin pöydät katetaan ulos hiekalle ja meren antimia voi näin herkutella aaltojen lähellä samalla kun katselee auringonlaskua. Meillä olikin sopivasti nälkä joten suunnattiin yhteen näistä rantapöydistä juuri sopivasti auringonlaskun aikaan. Otettiin semmonen pakettiateria mihin sisälty alkuruuat, juomat ja jälkiruoka itse pääruuan lisäksi. Pääruoka sisälsi katkarapuja, kalaa, taskurapua ja simpukoita sekä pari perunaa :D Oli hyvää... Jimbaranilla käy ilmeisesti paljon venäläisiä, sillä ruokalista löytyi joistain paikoista myös venäjäksi ja eräs tarjoilijakin alkoi höpöttämään meille venäjää... eikä kyllä ollu eka kerta kun meitä venäläisiksi arvaillaan. Ruuan lomassa saatiin kuulla myös elävää musiikkia pöydästä pöytään kiertäviltä muusikoilta.




Nyt ollaan takas villalla jälleen kerran mahat pulleina, kello lähenee yhtätoista ja väsymys alkaa ottaa vallan... Oikein mukava päivä oli tänään, tuolla vois käydä useamminkin hengailemassa. Kunhan tänne alkaa valumaan tuttuja Suomesta niin pitänee käydä viimestään sillon uudestaan herkuttelemassa. Mutta nyt unille, selamat tidur anda semua! (Alla vielä kuvia upeasta auringonlaskusta Jimbaran beachilla...)





- Outi

0 comments:

Post a Comment