Denpasar city



Perjantaina hypättiin taksiin ja ajeltiin Legianilta Balin pääkaupunkiin Denpasariin. Pyydettiin kuskia viemään meidän kaupungin keskustaan johonkin hotelliin. Kuski vei meidät hulppean All Seasons -hotellin sisäpihalle ja väitti että keskustassa ollaan. Napattiin rinkat peräluukusta selkiin ja lähettiin kaduille lampsimaan ja etsimään hieman opiskelijaystävällisempää lukaalia. Alla kuva päivän opetuksesta: käytä enemmän aurinkorasvaa...


Kyllä huomaa eron Denpasarin ja noiden turistimestojen välillä heti kun vähän pörrää kauemmas kohti Denpasaria. Paljon aidompaa, mielenkiintoisempia katuja ja paikallisia ihmisiä paikallisissa puuhissaan. Jäi turistikaupat ahdistelevine myyjineen taakse. Mutta niin tosiaan, käveltiin paahteessa yhteen toiseen hotelliin joka nähtiin matkalla ja päätettiin jäädä yheks yöksi sinne. Aika rupunen paikka, mut sentään ilmastointi. Vessanpönttö ei vetäny, mut löyty sieltä semmonen kauha millä viskottiin vettä perään että läks vetämään johonkin suuntaan.

Ihmeteltiin kovasti sitä ympäristöö, että ei kyllä voida olla keskustassa kun oli vaa muutamia isoja teitä eikä oikein mitään sivukujia. Löydettiin Internet -luola ja mentiin sinne vähä tutkailee missä oikein ollaan. Sijaintimme oli vielä 4km sivussa siitä minne haluttiin, otettiin yhen majapaikan osoite ylös ja lähettiin tsekkaamaan se. Päästiin tällä kertaa ihan oikeasti keskustaan, tehtiin varaus seuraavalle päivälle sinne ja palattiin sit taksilla takas rupumajaan yöksi. Tässä kuvaa joesta joka halkoo läpi Denpasarin:


Nyt ollaan yksi päivä jo kierrelty tätä Denpasarin keskustaa, majaillaan Nakula Familiar Inn nimisessä paikassa. Tää on tämmönen home stay tyylinen paikka, tossa vieressä on iso talo missä asuu perhe joka tätä paikkaa pyörittää. Tilava huone jossa kingsize bed, parveke ja oma vessa maksaa 150 000 rupiaa yöltä eli jotain 12 euroa. Kylmä vesi ja pelkkä tuuletin katossa, mutta niillä pärjää oikein mainiosti.

Viime yönä rotta säikytteli meitä juoksentelemalla ja hyppimällä tuolla jossain katon välissä. Tai ainakin pääteltiin äänistä et se ois rotta... korvatulpat vaan korviin niin eipähän enää heränny sen melskeeseen siellä. Täällä ollaan maisteltu paikallisia ruokia toreilla ja osteltu kilokaupalla herkullisia hedelmiä. Tän hetken suosikkeja on rambutanit, banaanimansikka hedelmä ja snake fruitit, nam nam. Eilisen iltapalana oli mango, rambutaneja ja superherkullinen banana pancake.


Tänään käytiin kiertelemässä Bali Mall ostoskeskuksessa, ostin sandaalit kun noi mun nykyset kengät hajoo kohta alta. Plösöily shortsit nappasin kans mukaan muutamalla eurolla. Illalla lähettiin käymään läheisellä night marketilla, tosi suosittu paikka paikallisten keskuudessa, hyvä että mahtu edes sekaan :D Syötiin mie ayam -sopat ja kierreltiin kojuja. Lähtiessä napattiin säkilliset hedelmiä mukaan ja lampsittiin takas Nakulaan.


Nyt makoillaan tässä sängyllä kuunnellen Leeviä, huomenna onkin jo jouluaatto... unohan sen koko ajan. Lähetään varmaan Denpasarista kohti Ubudia, saa nähä mitä sitä keksii. Ollaan muuten ihan kivasti opittu paikallista kieltä, osataan jo hinnat kysellä indonesiaks perus tervehdysten ja kiitosten lisäksi. Tässä vähän peruskaavaa millä ostostilanteisiin luikitaan:

Selamat malam! Berapa harga? Mahal!! Ya, lima puluh ribu rupiah. Terima kasih!

Semmosta. Tää postaus tulee vähän myöhässä, nyt ollaan jo Ubudissa mut siitä lisää myöhemmin, ulkona sataa vettä ja huoneessa netti joten nyt on aikaa raapustella!

- Outi

0 comments:

Post a Comment